Hardver- és szoftver megoldást kínáló cégek sokasága dolgozik azon, hogy a kis- és középvállalkozások számára a versenyképességük növelése érdekében új termékeket fejlesszen ki. A cégvezetők napi szinten kapnak különböző információkat az őket megkereső cégektől, és gyakran egymásnak ellenmondó módon igyekeznek meggyőzni őket arról, hogy az általuk kínált termék vagy szolgáltatás nyújtja számukra azt a megoldást, amely hosszú távon kiszolgálja a cég igényeit.

A döntés nem könnyű, a szállítók legtöbbször a saját termékeik erősségeit helyezik előtérbe. Egy független szakértői vélemény ismeretében ugyanakkor a cégvezetőknek lehetőségük van arra, hogy egy átgondolt, a cég számára valóban megfelelő döntés szülessen. Ebben tud segítséget nyújtani a Modern Vállalkozások Programja szakértői hálózata. Tanácsadóink helyszíni, személyes és nem utolsó sorban díjmentes tanácsadás keretében szakértői véleményt tudnak nyújtani az informatikai beruházást tervező vállalkozások számára.

A gazdaság fehérítése és a digitalizáció az állami intézményeknél magas prioritású cél, ami közvetlenül és közvetetten minden gazdasági szereplőt érint. Néhány példa a közelmúltbeli intézkedésekből. A NAV kötelezővé tette a 100.000 Ft-ot meghaladó ÁFA tartalmú számlák azonnali bejelentését, az MTÜ napi szinten várja a vendégéjszakák lejelentését a legkisebb szálláshelyadóktól is. (NTAK).

Mi vár a vállalkozásokra?

A legfontosabb, hogy fel kell készülni a céget érintő jogszabályi és gazdasági változásokra. A több ezer megoldásból ki kell tudni választani a cégnek a legmegfelelőbb, leghatékonyabb eszközöket, ami nem kis feladat, hiszen ismernünk kell a folyamatainkat, a dolgozóink kompetenciáit, illetve a közép -és hosszútávú céljainkat, lehetőségeinket.

Mit keressen, hova forduljon kérdéseivel?

A fejlesztésekhez a GINOP 3.2.1 és a GINOP 3.2.2 pályázati lehetőség áll rendelkezésre. A Modern Vállalkozások Programja négy szolgáltatási elemével tudja támogatni a cégvezetők döntését:

  • díjmentes tanácsadással,
  • szemléletformáló tartalmakkal,
  • minősített szállítói és kedvezményes termékkatalógussal,
  • tájékoztató napokkal

Mi az első lépés?

A www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon történt regisztrációt követően az Ön által megadott kapcsolattartóval megyei tanácsadónk időpontot egyeztet. Az egyeztetett, személyes találkozó során tanácsadónk felméri cége informatikai felkészültségét és a cégvezetéssel megfogalmazzák a szűk keresztmetszeteket, a gátló tényezőket és a fejlesztési lehetőségeket. Az audit után a tanácsadó elkészíti és megküldi a cégre szabott IKT fejlesztési javaslatot.

Honnan szerezhet forrást a fejlesztésekre?

A GINOP 3.2.2-es pályázatból a kkv-k komplex vállalati infokommunikációs fejlesztései támogathatók. A pályázatok beadási határideje 2020.január.13-án másodszorra is meg lett hosszabbítva, új határidő: 2020. március 16! Érdemes kihasználni a lehetőséget! A pályázat keretében elérhető vissza nem térítendő támogatás mértéke az alapesetben szerezhető 35%-ról, 40%-ra növelhető!

Kik pályázhatnak?

Amennyiben a javaslatban foglaltak megvalósítása meghaladja a 2,5 millió forintot és nincsen más kizáró ok (min. 2 fő statisztikai létszám, előző éves árbevétel, köztartozás, stb.), akkor a GINOP 3.2.2 pályázat kézenfekvő megoldás lehet, hiszen ha a cég megszerzi a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést a tervezett fejlesztéseket 40%-al kedvezőbb áron szerezheti be (vissza nem térítendő támogatás formájában) a minősített szállítóktól, a maradék 40,01%-os összeget pedig a kedvezményes kombinált hitel segítségével a két év türelmi idő után, akár 8 éven keresztül fizetheti vissza a cég.

Milyen megoldások beszerzését támogatja a projekt?

A 17 támogatási terület teljes egészében lefedi a cég informatikai igényeit, hiszen a pénzügytől kezdve, a gyártástámogatáson túl az ügyfélkapcsolatokig beszerezhetők a szoftverek és az üzemeltetéshez szükséges hardvereszközök.

A maximális támogatási összeget és így a teljes projekt összeg mértékét az előző évi árbevétel, a fejlesztést használó munkatársak száma és a telepítés helye és módja befolyásolja a legnagyobb mértékben. Érdemes ezért kiszámolni a felhő alapú, a helyben telepített és a hibrid lehetőségeket egyaránt, mert nagyban befolyásolja a projektösszeget.

További információért és a tanácsadásért keresse a megyei IKT tanácsadóját.