Idejében felismerni a jövőbeli üzleti trendeket, hogy azokba a megfelelő időben befektetve vállalkozása már holnap előnyt kovácsolhasson – ehhez adunk néhány ötletet.

Eddigi témáink ezek voltak (link1 , link2, link3)

  • Nagyobb hangsúly a személyre szabott ügyfélszolgálaton
  • A mesterséges intelligencia és az ügyfél-élmény
  • A felhasználói értékelések titka
  • Hírcsatorna versus Történetek – melyik a nyerő?
  • A távmunka felemelkedése
  • A hakni gazdaság (gig economy)
  • Középpontban a munkavállalói elégedettség

Most a következő néhány izgalmas trendet mutatjuk be Önnek:

  • A hang alapú keresés térhódítása
  • A BIG DATA előnyei a kisvállalkozások számára
  • Az 5G bevezetése

Nézzük őket néhány mondatban:

A hang alapú keresés térhódítása

Az olyan intelligens hangszórók, mint az Alexa és a Google Home már eddig is óriási népszerűséget szereztek. Ezáltal a hangkeresések száma is folyamatosan nő – a Gartner szerint 2020-ban a böngészések csaknem egyharmada hang alapú lesz. Tekintettel arra, hogy a beszélgetés a dolgok természetes módja, ez nem meglepő. A hangalapú keresést sokkal könnyebb elvégezni, különösen akkor, ha úton vagyunk, például egy autóban vagy séta közben.

A vállalkozásoknak tehát most már ezt is figyelembe kell venniük, amikor online jelenlétüket építik ki:  a kulcsszóra optimalizált keresésen túl a hangra optimalizált keresést is lehetővé kell tenniük honlapjaikon, hiszen az emberek nem kulcsszavakban, hanem teljes mondatokban beszélnek.

Az erre való korai reagálás nagy lehetőség a kisvállalkozások számára, érdemes kihasználni a lehetőséget.

A BIG DATA előnyei a kisvállalkozások számára

A Big Data jelenséget eddig csak a nagyvállalatok tudták használni üzletvitelük javítására, de hamarosan már a kisvállalkozások is előnyükre tudják fordítani az adatok erejét. A könnyen kezelhető elemző alkalmazások száma egyre növekszik, ami megkönnyíti a nagy adatok kontextualizálását. Fontos, hogy minden vállalkozás rendelkezzen Big Data stratégiával, amely egyértelmű versenyelőnyt biztosít számukra. Ugyanakkor a nagy adatmennyiség önmagában még nem elegendő, az adatoknak egyértelmű, gyakorlatban is hasznosítható képet kell nyújtaniuk a hatékonyság érdekében.

Az adatokkal bánjunk óvatosan, már tapasztalhattunk ellentmondásokat a Big Data jelenség körül. Számos korlátozást szabnak meg arra, hogy hogyan és milyen adatokat lehet gyűjteni. Ezek a jövőben csak növekedni fognak, a vállalkozásoknak meg kell találniuk annak módját, hogy hogyan működjenek együtt ezekkel a korlátozásokkal.

Az 5G bevezetése

Az 5G-hálózatok várhatóan 2020-ban elindulnak az egész világon, és olyan lehetőségeket nyitnak meg, mint még soha. Körülbelül 1 gigabit per másodperces átlagos letöltési sebességet biztosítanak majd az egy irodai szinten tevékenykedő dolgozók között. Az ilyen nagy letöltési sebesség radikálisan változtatja meg internetes életünket. Az interakciók azonnaliak lesznek, ez pedig nagy előnyökkel jár a kisvállalkozások számára, mivel sokkal gyorsabban tudnak kommunikálni és a dolgokat intézni az online térben.

Az 5G az a technológia, amely a holnap közönségének megnövekedett videó-éhségét is ki tudja már elégíteni. Lehetővé teszi az olyan technológiák, mint például a virtuális valóság és a dolgok internetének szárnyalását is.

Az 5G technológia egy szupergyors és szorosan összekapcsolt világ kezdetét jelenti.

Forrás: Freshcaller Blog: 10 small business trends to watch out for in 2020

Link:

https://www.freshworks.com/freshcaller-cloud-pbx/small-business-phone-system/small-business-trends-2020-blog/?fbclid=IwAR0CKxwT8JZqWPBb9wD3D14-ciGFdZ_QtDGkBtfLvSuSQqbJ2gD-1wOWPSg