A jövedelmező online üzleti vállalkozás elindításának legfontosabb lépése az, hogy megtaláld azt az üzleti ötletet, amely megfelel a képességeidnek és erősségeidnek.

Ebben a bejegyzésben 7 olyan lehetőséget mutatok meg, amit akár már ma el tudsz kezdeni megvalósítani.

1. Virtuális asszisztens

Photo by Andrew Neel on Unsplash

Gyakorlatilag minden vállalkozásnak segítségre van szüksége a napi adminisztratív feladatok elvégzéséhez, de lehet, hogy nem akarnak külön fizetni egy teljes munkaidős saját alkalmazottat. A VA-szolgáltatások adminisztratív feladatokból állnak, mint például az e-mailek, naptárak rendszerezése, számlák kiállítása, a telefonhívások fogadása és a szociális média felületek menedzselése.
Egyre növekszik a népszerűsége mind a munkáltatók, mind a szakemberek körében.

2. Saját fotók készítése és eladása

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Számos stock fényképészeti oldal összekapcsolja a szenvedélyes fotósokat a potenciális ügyfelekkel. Az oldalakon a fotóidat bárki megvásárolhatja. Megjegyzem: a mobiltelefonnal készített képeket nem fogadják be.

3. Tartalommarketing / szövegírás

Szabadúszóként kínálhatod írástechnikai szolgáltatásaidat ügyfelek számára. Ezek lehetnek értékesítési oldal, hírlevél, termékleírás vagy a szakmai blogtartalom is.

4. SEO tanácsadás

Ha ismered a keresőmotorok alapvető működését, és technikai ismeretekkel rendelkezel olyan platformokon, mint a Google Ads és Analytics, akkor jövedelmező lehetőség lehet a számodra, mert a vállalatok mindig hajlandóak fizetni azért, hogy előrébb rangsorolja őket a Google.

5. Add el tudásod tanfolyam formájában!

Akár barkácsolási készségek, festés, rajz, zeneleckék, idegen nyelvű oktatás, marketing, értékesítés, programozás, főzés vagy kézműves munkák, bármi, amit jól ismersz, most könnyen jövedelemmé varázsolhatsz.
Az USA-ban jelenleg elérhető legérdekesebb „réstanfolyamai” közé tartoznak a kovácsolás, a drón reptetésének megtanítása, búvárkodási alapok átadása és az anyaság előkészítő tanfolyamok.

6. Dropshipping

A modell lényege, hogy egy online boltot hozunk létre más vállalkozások termékeinek eladására. A megrendelések rajtunk keresztül jutnak el az ellátókhoz. Feladatunk üzemeltetni a webshopot, viszont a raktározás, a csomagolás, a szállítás már nem hozzánk tartoznak.

7. Affiliate marketing (Partnerprogram)

Ha valaki az ajánlásunk révén vásárol meg valamit, akkor a megbízó jutalékot fizet. Annak ajánlott, akinek van megbízható vevőközönség-elérése, listája, s emellett rendelkezik megfelelő marketinges tudással.
Egyre több vállalat szerződtet ilyen alvállalkozókat, és használja őket termékeinek értékesítéséhez, mivel valódi vásárlókat hoznak nekik.

Photo by Austin Distel on Unsplash

Összegzés:

Ezek olyan vállalkozási ötletek voltak, amelyek megvalósításához nem kell nagy tőkeigény, leginkább a saját tudásod kell hozzá, és alapszabályként elmondható még, hogy annyi pénzt hoz, amennyi időt rááldozol.