Az új-zélandi robotika társaság, a Rocos egy olyan videót osztott meg nemrég, amelyen a Boston Dynamics kutyaszerű robotja, Spot segíti a mezőgazdasági dolgozók munkáját – terelgeti a juhokat, ellenőrzi a terméshozamot és szükség esetén enyhíti a munkaerőhiányt.

(Rocos – Robot Operations Platform, Link: https://youtu.be/RBLnAhzPpTQ )

Az együttműködés a Rocos és a Boston Dynamics között azért jött létre, hogy megvizsgálja, hogyan segíthet a robot kutya a gazdaságokban. A Rocos vezetője szerint a gyakran unalmas, piszkos vagy veszélyes fizikai folyamatok automatizálására tökéletes megoldást jelenthetnek a robotok.

A vállalat azt reméli, hogy a kutya valós idejű visszajelzést tud nyújtani a zord földeken való járkálása során. Az általa készített térkép segítségével a farmerek anélkül mérhetik fel  a várható terméshozamot, hogy ki kellene menniük a földekre.

A robot működtetését gyakorlatilag bárki elvégezheti, akár egy másik országból is.

Mióta a Boston Dynamics tavaly elkezdte árulni robotkutyáját, az emberek különféle felhasználási módokat találtak rá, kezdve azzal, hogy iPad használatával a robotkutyákat nem hivatalos orvosokká változtatták, egészen addig, hogy a TikTokon lógós kapucnis pulóvert viselő táncosokként jelentek meg.

Cikk forrása: Futurism.com