Társadalmaink átalakultak a világjárvány idején. Naponta új,  különféle tesztelésnek lettünk és vagyunk alávetve, miközben megtanultunk alkalmazkodni az új munka- és tanulási rutinokhoz. Ám sokkal nagyobb kihívást jelent egy üzlet felszámolása vagy a munkahelyek elvesztése. Sokan próbálunk új készségeket elsajátítani, hogy a válság után újból beléphessünk a munka világába, és számos vállalkozás próbálja meg újradefiniálni önmagát a talpon maradás és a túlélés érdekében.

Sajátosságukra való tekintettel a kkv-k különösen ki vannak téve a gazdasági válság hatásainak, mégis ők jelentik a helyi gazdaság egyik kulcsfontosságú pillérét. Alapvető fontosságú, hogy a kisvállalkozások szerte a világon átvészeljék a járványt, mivel létfontosságúak minden nemzet gazdaságában. Túlélésük vagy bukásuk mindannyiunkat érinthet ezekben a bizonytalan időkben.

A jelenlegi válság felgyorsítja a digitális átalakulást, de felgyorsíthatja a digitális megosztottságot is. Jelenleg is számos olyan technológia-orientált megoldás létezik, amelyek segíthetik vállalkozását a válság leküzdésében. A digitális technológiák elengedhetetlenek lehetnek nemcsak a túléléshez, de a fejlődéshez is ezekben a kihívásokkal teli időszakokban is.

A digitális megoldások jelentik a választ az üzletmenet folytonosságára?

Jelenleg minden olyan vállalkozás jól boldogul, amely áruk és ötletek közvetítésére irányul az emberek közötti személyes interakció nélkül. Jó példa erre a Cisco, amely hálózatépítéshez biztosít fizikai infrastruktúrát. Egy másik virágzó cég a Zoom, amely videokonferencia szolgáltatásokat nyújt.

Az online kiskereskedők is nagyon jól érzik magukat. Az Amazon részvényeinek árfolyama például 44% -kal nőtt a március 12-ei mélypont óta, és épp 175.000 új alkalmazottat vesz fel az elosztóközpontokba. Ugyan mondhatjuk, hogy ezek nagy és jó helyzetben lévő vállalkozások, de a helyzet az, hogy sok nagy gyártó küzd most a túlélésért. Másrészt vannak kis helyi vállalkozások, amelyek a válság ellenére virágoznak! Például néhány helyi étterem feltalálta magát, és elkezdett a házhoz szállításra koncentrálni. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek sikert aratnak ezekben a kihívásokkal teli időkben, van egy közös jellemzőjük: képesek alkalmazkodni az új ügyféligényekhez, és hajlandóak új technológiák alkalmazására a termelés és a szolgáltatások fejlesztése érdekében.

A válság leküzdéséhez a vállalatoknak befogadónak és reagálóképesnek kell lenniük. Számos olyan technológia létezik, amelyek nemcsak a szokásos tevékenységek elvégzésében segíthetik őket, hanem az üzleti folyamatokat is javíthatják. Itt van néhány példa arra, hogy a technológia hogyan segítheti a vállalkozásokat abban, hogy sikeresen átvészeljék ezt a járványt.

Digitalizáció

A COVID-19 világjárvány következtében a digitalizáció már nem csak szórakozás vagy hobbi – sokkal inkább létfontosságú szükségszerűség. Első lépésként a cégnek legyen egy elérhető weboldala, ahol a potenciális ügyfelek megnézetik és megrendelhetik a cég termékeit és szolgáltatásait. Ezután kezdheti el vállalkozásának népszerűsítését a keresőmotorokban és a közösségi média platformjain.

Ám a digitális átalakulás nem csupán a digitális jelenlétet jelenti; sokkal inkább a digitális technológia integrálását a vállalkozás minden területére. A szótár szerint a digitális átalakulás magában foglalta a digitális technológia alkalmazásával kapcsolatos összes változást az emberi társadalom különböző aspektusaiban. Ami az üzleti életet illeti, a digitális transzformáció minden olyan változást magában foglal, ami a cég működésére és az ügyfelek kezelésére vonatkozik. Ez nem csak látszati változás; ez egy olyan kulturális változás, amely megköveteli, hogy a szervezetek folyamatosan megkérdőjelezzék a status quót, kísérletezzenek, és ne ijedjenek meg a kudarctól sem. Ma már a digitális megoldások széles skálája fellelhető, amelyek támogathatják és felgyorsíthatják üzleti fejlődését.

Digitális alkalmazások megvalósítása

Számos vállalat és szolgáltató továbbra is működött és működik a járvány alatt, új fizikai távolságtartási szabályok és technológiák bevezetésével, hogy üzleti tevékenységüket és alkalmazottaikat egyaránt biztonságban tartsák. A világjárvány során az online szolgáltatások – például a digitális aláírás vagy a digitális azonosítók – használatának növekedését tapasztaltuk, nemcsak termékek és szolgáltatások vásárlásához; hanem a társadalmi szervezetekkel, kórházakkal való kapcsolattartáshoz és a szociális ügyek igénybevételéhez. A személyre szabott és digitális szolgáltatások nyújtásának képessége elengedhetetlenné vált. A COVID-19 előtt az ilyen típusú digitális alkalmazások nagyon hasznos kiegészítők voltak; most viszont már nélkülözhetetlenné váltak. Számos szervezet számára ezek az alkalmazások segítik elő a jó minőségű szolgáltatás biztosítását a személyes kontaktusok csökkenése ellenére.

A lezáráshoz alkalmazkodó technológia

Egy cég vagy gyár bezárása mindig nagy kihívást jelent és súlyos veszteségeket okozhat. Az ellátási lánc egészében digitalizáló gyárak jobban felkészültek egy válság és egyéb váratlan események, mint például a koronavírus járvány kezelésére. Például automatizált járművek és a drónok segíthetnek a tárgyak mozgatásában a gyárban. Érzékelők felszerelése a teljes ellátási lánc nyomon követésére lehetővé teheti a gyárak számára a termelési célok hatékonyabb megtervezését. Más technológiai fejlesztések, mint például a kiterjesztett valóság (AR) segíthetnek csökkenteni a gyárban szükséges munkavállalók számát.

Hatékony távfelügyelet

A vállalatok szerte a világon a koronavírus kitörése miatt áttértek az otthoni munkavégzésre. Ennek eredményeként a munkáltatóknak meg kellett találniuk a megfelelő eszközöket a munkavállalók munkavégzésének nyomon követésére. Ezen eszközök közül sokat úgy terveztek, hogy a munkaadók betekintést kapjanak a termelési folyamatokba és az elvégzett feladatokba. Számos munkáltató számára az időkövetés kritikus fontosságú annak kiderítéséhez, hogy a munkavállalók mennyire produktívak, ha távolról dolgoznak, míg mások inkább a termelékenységre koncentrálnak. Mindenesetre az optimális eredmények elérése érdekében az adatoknak mind a vezetők, mind az alkalmazottak számára rendelkezésre kell állniuk. A megfelelő technológia és szoftver használatával a vállalkozások maximalizálhatják alkalmazottaik távmunkára való képességét.

Információs és kommunikációs technológia (IKT)

A technológia folyamatosan fejleszti a kommunikációs eszközöket. A világjárvány idején a technológia segíti az embereket a helyszíntől független virtuális kommunikációban – elengedhetetlenné téve azt a járvány alatt is működő vállalkozások számára. A megfelelő technológia alkalmazása a szervezeten belül elősegíti a virtuális kommunikáció rugalmasságát, amikor a társadalmi távolságtartás betartása létfontosságú.

Jobb kapcsolatok az érintett szereplők között

Távoli szerződéskötésre vagy fizikai jelenlét nélküli irodák közötti kommunikációra van szüksége? A digitális megoldások, mint például az elektronikus szerződéskötés, elősegítik az ügyfelek, beszállítók, munkavállalók és a különböző gazdasági ágazatok szereplői közötti kapcsolattartást. Amellett, hogy a fent említett folyamatok bármelyikét távolról is elvégezheti, és például bérleti szükségleteit is a lehető leghatékonyabban megoldhatja a világ legfejlettebb technológiáival, ágazattól függetlenül, ez a megoldás csökkenti a szerződéskötés költségeit is, hiszen nem kell különböző városok vagy országok között mozognia. Csökkenti az elpazarolt időt, és az így nyert időt más sürgős és fontos feladatokra fordíthatja.

Hiperkapcsoltság

Ezt a kifejezést a társadalomtudósok hozták létre, és többféle kommunikációs eszköz együttes használatára utal, mint például e-mail, sms, telefon, személyes kapcsolat, valamint az információs és kommunikációs szolgáltatások széles skálája. Ha ezt a koncepciót alkalmazzuk az üzleti életre, akkor azt mondhatjuk, hogy ez az összes érintett terület közötti teljeskörű összekapcsolódást jelenti az érintett felek – alkalmazottak, ügyfelek, beszállítók – között a virtuális világban. A hiperkapcsoltság megkönnyíti az információk elérhetőségét mindenféle eszközön, amelyek így könnyen megoszthatóak a csapattagok, a partnerek, a beszállítók és az ügyfelek között. A hiperkapcsoltság segíti a szervezeteket abban, hogy rugalmasabbak legyenek, mivel az új csapattagok azonnali hozzáféréssel rendelkeznek a platformokhoz, bármiféle informatikai felkészítés nélkül.

Jobb munkafolyamat-hatékonyság

A folyamatok ésszerűsítésének megtanulása fontos és szükséges lépés az általános üzleti teljesítmény javításához. A digitális technológia már olyan munkafolyamat-szoftvereket is elérhetővé tesz, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy átalakítsák az ismétlődő, papír alapú munkamódszereiket, mint például a munkarendelések feldolgozását vagy a fizetési kötelezettségeket. Ezek az eszközök lehetővé teszik a normál működés fenntartását az eddigieknél alacsonyabb igényekkel. Az adatmentések és a helyreállítási rendszerek segítségével akár egy vészhelyzet esetén is nagyobb gond nélkül folytatódhat a munka.

Fokozott termelékenység

A technológia az időigényes feladatok kiküszöbölésével is hozzájárulhat a termelékenység javításához. Egy dokumentumkezelő szoftver például feleslegessé teszi az adatbevitel, az iktatás és a kézi fájlkeresés szükségességét. Számos technológiai és szoftveres lehetőség kínálkozik a munkafolyamatok fejlesztésére. Például az időkövető szoftver lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy egy helyen nyomon követhessék munkaóráikat, megtett kilométereiket és kiadásaikat. Ezek a nyomkövetési megoldások egy helyen tárolják a kritikus érzékeny információkat, ami segít a menedzsereknek, az alkalmazottaknak és az ügyfeleknek jól tájékozottnak és produktívnak maradni.

Továbbfejlesztett adatkezelés

Az általunk létrehozott adatok mennyisége folyamatosan bővül. Minden alkalommal, amikor a neten keresést végzünk, vásárlást hajtunk végre, meglátogatunk egy weboldalt vagy hozzászólunk egy témához, újabb adatokkal bővítjük ezt a hatalmas információs óceánt. Mindannyian tudjuk, hogy ez az információ értékes eszköz lehet, de csak akkor, ha tudjuk, hogyan kell kiaknázni és kibontani a számunkra releváns biteket. Az elmúlt években az adatmennyiség jóval gyorsabban nőtt, mint a legtöbb vállalat feldolgozási képessége. A technológia segíthet minket abban, hogy információinkat rendszerezetten és indexelten tudjuk tárolni. Már számos alkalmazás van a releváns adatok rendszerezésére és feldolgozására, amelyek további elemzések, tanulmányok és kutatások alapján megalapozottabb döntések meghozatalában segíthetnek minket. Adatgyűjtés és elemzés nélkül a vállalatok elavult módszereikkel a sötétben botladoznának döntéshozataluk során.

Az elmúlt időszakban több millió kis- és középvállalkozás szembesült a COVID-19 következményeivel, amelyek veszélyeztetik a cégek fennmaradását. Ezek nagyon nehéz idők, azonban sok olyan eszköz elérhető már, amelyek segítenek minimalizálni a járvány vállalkozásra gyakorolt ​​hatását – csak meg kell tanulnunk őket jól használni!

Forrás: DataScope

Fotó: Designed by pikisuperstar / Freepik